KUNDBETYG

Kundbetyg

Sten: "Trygg och säker affär!"

Vi har många trevliga pensionärer bland våra bilkunder. En av dem är definitivt Sten Tillander från det vackra Dalum utanför Ulricehamn. Han har drivit eget företag som gräventrepenör under mer än 50 år och köpt åtskilliga maskiner till sin verksamhet.

Den här dagen handlar det dock om att hitta en välvårdad personbil och hos oss finner den 77-årige västgöten en riktigt snygg Volvo S60. Tillsammans med barnbarnet Felix Magnusson (IT-tekniker och lika trevlig som morfar) åker Sten därför en eftermiddag för att kika närmare på objektet. Väl framme kan de snabbt konstatera att det välaktade fordonet motsvarar förväntningarna.

Dagen efter bilköpet kommer följande uppmuntrande omdöme från duon på Google: "Trygg och säker affär med Lennart vid köp av en Volvo S60... Rekommenderas starkt - alla dagar i veckan!" Vi tackar ödmjukast för det fina betyget och för en mycket trevlig bekantskap!

50 mil för en fin bil!

Vi har förstås kunder i precis alla åldrar. I den yngre kategorin placerar vi den trevlige och bilintresserade 19-åringen Fredrik Pakkanen från Malung. Han ringde oss en majlördag och visade starkt intresse för en fin silverfärgad Volvo S60 2.5T med en ägare i 10 år. Först skulle han dock sälja sin nuvarande bil (Volvo 850), vilket var klart bara någon timma senare.

I sällskap med pappa kunde den blivande elektrikern därefter åka de 25 milen ner till oss i Laxå. På plats kunde både Fredrik och pappa snart konstatera att S60:n motsvarade förväntningarna. Före hemresan fick vi därför ett gott betyg av den sympatiske dalmasen: "Jag tyckte bilen var i bra skick och bemötandet var bra!"

Vi tackar far och son Pakkanen för ett mycket trevligt besök och önskar Fredrik stort lycka till med den stundande elektrikerkarriären!

Fullträff på 10:e försöket!

Att köpa begagnad bil är ibland en tidsödande sysselsättning. Det kan Matias Laitila från Karlskoga säkert skriva under på. Tillsammans med sin bror och 9-årige sonen Leon spenderar han nästan en hel lördag åt att förgäves leta hos diverse bilfirmor i närområdet. Det blir besök hos totalt nio företag (!) i olika städer innan Matias (smått uppgiven) ringer oss på Bilförmedlingen Laxå. Han har således nästan gett upp hoppet om en fin kombi när han som sista försök kommer för att kika på en Volvo V70 i vårt lager.

Så snart Matias får se bilen inser han att envisheten har lönat sig. Den titaniumgråa pärlan med en ägare under många år uppfyller familjens alla önskemål. Efter lite pappersarbete kan trion styra hemåt med nyförvärvet, men innan dess avger den sympatiske värmlänningen följande fina omdöme om sitt bilköp: "Mycket proffsigt bemötande. Personlig och förtroendeingivande. Rekommenderas!"

Vi tackar Matias Laitila (med sällskap) för en jättetrevlig stund och önskar stort lycka till med familjelivet hemma i Karlskoga!

Uno Walter: "Trevligt bemötande!"

Vårt företag har glädjen att möta kunder i precis alla åldrar. Under kategorin pigga och livsglada pensionärer vill vi absolut placera 83-årige Uno Walter från Spånga. Han kommer ursprungligen från småländska Nässjö och har genom livet haft stort intresse för både motorcyklar och MRF-besiktning av veteranbilar. När hans gamla Volvo 855 börjar sjunga på sista versen startar jakten på en värdig ersättare och hos oss finner den lika trevlige sonen Johan ett par fina objekt att välja på.

En strålande vacker lördag morgon styr därför far och son kosan mot Bilförmedlingen Laxå. Efter provkörning och inspektion faller valet på en fräsch Volvo V70 i snygga kulören Lunar Gold Metallic. Efter lite pappersarbete kan de en stund senare påbörja hemresan på 24 mil till den kungliga huvudstaden. Före avfärd hinner Uno emellertid leverera ett glädjande omdöme om sitt förvärv: "Ett mycket trevligt bemötande och en fin bil som motsvarade beskrivningen!" 

Vi tackar Uno & Johan Walter för trevliga samtal och önskar dem båda stort lycka till med livet hemma i Stockholm!

En nöjd tysk familj!

När Christian & Ivonne Jaschinski bestämde sig för att flytta till Sverige fanns ingen återvändo. Uppvuxna i Köln respektive Essen uppstod tycke för varandra redan under skoltiden och i vuxen ålder blev de äntligen ett par. I sökandet efter ett lugnare livstempo föll valet för ett halvår sedan på det gemytliga Gullspång i Västergötland.

För att hitta arbete som kemist (Christian) respektive sjuksköterska (Ivonne) behövdes nu en praktisk och pålitlig vardagsbil. Hos oss hittar det trevliga paret en fin Volvo V70 och en fredagseftermiddag åker de därför med sin husbil till Bilförmedlingen Laxå för provkörning. Eftersom de gillar bilen blir det strax köp och efteråt ger tyskarna följande glädjande omdöme: "Vi brukade köpa och sälja bilar privat i Tyskland, men med Lennart har det känts riktig bra. Det är trevligt och bilen ger ett mycket gott intryck. Vi har trivts!"

Vi tackar Christian & Ivonne Jaschinski för väldigt fin gemenskap och intressanta samtal på omväxlande svenska, tyska och engelska!

Oleksandr: "Hög kvalité!"

Alla människor har en intressant livshistoria. Det gäller i högsta grad Oleksandr Chupryna och Oksana Bilodon från det vackra Hjo i Västergötland. Som hörs på deras namn har de dock båda sina rötter i ett annat land, nämligen Ukraina. Numera bor de på en gård strax utanför tätorten där Oleksandr ansvarar för lantbrukets kor, vilket han för övrigt är van vid från hemlandet, medan Oksana studerar svenska. 

När paret behöver en nyare bil börjar jakten på en Volvo V70. Hos oss hittar Oleksandr ett fräscht exemplar och i konkurrens med andra intressenter är han först på plats. Som så ofta med våra fordon blir det bara en visning, eftersom paret strax bestämmer sig för köp. Efteråt levererar de följande fina omdöme: "Det var ett trevligt möte och en bra bil med hög kvalité för sin ålder. Kan rekommendera!"

Vi tackar Oleksandr & Oksana för en mycket trevlig bekantskap och önskar stort lycka till med framtiden i Sverige!

Demetrio: "Alltid nöjd!"

Nöjda kunder kommer tillbaka för nya affärer. En av dem är Demetrio Martini från Örebro, som för några år sedan fick hjälp att sälja sin fina Opel genom vårt företag. Uppenbarligen var han så nöjd med vårt arbete att han nu åter kontaktade oss. Denna gång handlade det dock om inköp av en pålitlig firmabil till hans persiennföretag "HORISONT Solskydd & Service".

Valet faller på en fullservad och lågmilad Volvo V70 i pedantskick. Samma kväll kommer han därför med äldste sonen för att den fina kombin helt säkert ska bli hans. Trots att klockan hunnit passera 21 tvekar vi inte att boka in en visning för den trevlige och glade örebroaren. Redan efter trekvart är köpet klart och då har vi även hunnit beställa installation av en del nya persienner. Köparen har dessutom levererat följande fina omdöme om sitt bilköp: "Det är alltid en trevlig och seriös affär! Alltid nöjd!" 

Vi tackar Demetro Martini för ett trevligt återseende och önskar stort lycka till med företaget!

Krister: "Ömsesidigt förtroende!"

Det händer att bilar inte hinner annonseras förrän de säljs. Ett sådant exempel är när den gemytlige pensionären Krister Tornberg från Örebro får förhandsinformation angående en fin och lågmilad Volvo V70. Den tidigare juristen och domaren (ursprungligen från Malmö) har vid det här laget avverkat över 45 000 mil i sin gamla V70 och därför under mer än ett års tid sökt efter en värdig ersättare. När en anhörig tipsar om den mörkgrå pärlan, som just kommit in i vårt lager, ringer han direkt.

Ett par dagar senare kommer Krister och hans lika trevliga särbo för att titta närmare på objektet. Efter en provtur bestämmer sig den naturaliserade närkingen strax för att bilen ska bli hans nästa trotjänare på vägarna. Före hemfärd avger Krister ett glädjande omdöme om sitt första bilköp på 20 år: "Länge hade jag sökt efter en bättre begagnad Volvo V70 och just en sådan jag ville ha dök upp hos Bilförmedlingen Laxå. Jag fick ett trevligt bemötande, en god dialog och fin service. Det känns som en fin affär, präglad av ett ömsesisidgt förtroende". 

Vi tackar Krister Tornberg med särbo för en angenäm bekantskap och givande samtal. Stort lycka till med vardagslivet hemma i Örebro!

Annica: "Mycket gott bemötande!"

Bilförmedlingen Laxå har kunder från i princip hela Sverige. När den glada Annica Karlsson ringer oss från småländska Tranås är det därför ingen större överraskning. Hon kontaktar oss för sonen Oscars räkning, som är på jakt efter sin första egna bil. Till vardags jobbar förresten Annica inom förskolan (och skriver även barnböcker) medan Oscar vid tillfället gör sina sista månader på gymnasiet.

I vårt lager har duon spanat in en väldigt fin 2007 Volvo S60 med extrautrustning. Tillsammans med Oscars morfar åker de därför dagen efter till oss för att kika på fordonet. Väl på plats blir det strax testkörning för den unge smålänningen och hans morfar, som utfaller till belåtenhet. Efter en kopp kaffe och trevliga samtal kan tre generationer av den småländska trion vända åter mot sydligare breddgrader. Annica hinner dock avge följande uppmuntrande omdöme om deras köp: "Mycket trevligt bemötande och bilen uppfyllde det som utlovats i annonsen på Blocket!"

Vi tackar alla tre för en trevlig eftermiddag och önskar hela familjen allt gott hemma i Tranås!

Morgan: "Trevligt bemötande!"

När Morgan Sundström & Maria Lauronen från Kumla behövde en kombi ringde de oss. Morgan jobbar förresten på en anrik skofabrik strax utanför Kumla medan Maria till vardags arbetar inom hemstjänsten.

Det hela är egentligen en ren chansning denna söndagseftermiddag. De råkar nämligen av en tillfällighet passera just Laxå. Paret ringer oss därför och med kort varsel ställer vi förstås upp på en visning av det intressanta objektet: En synnerligen välvårdad och välutrustad 2007 Volvo V70 Classic i vackra kulören Lunar Gold Metallic.

Väl på plats blir det trevliga kumlaparet snabbt intresserade av bilen. Så snart Morgan sätter sig till rätta bakom ratten vet han således att detta är hans nästa följeslagare på vägarna. Dagen efter kan vi stolt leverera fordonet och paret återgäldar med ett fint omdöme: "Trevligt och bra bemötande! Kunde komma och titta på bil trots kort varsel. Ren chansning då vi hade vägarna förbi!" Vi tackar Morgan & Maria för trevlig bekantskap och önskar lycka till med vardagslivet hemma i Kumla!

132 mil för en raritet!

Ibland händer det att vi får in sällsynta fordon till försäljning. Ett sådant tillfälle var när en äldre herre i Östergötland bestämde sig att lägga det egna bilkörandet på hyllan. På hans garageuppfart stod en riktig raritet i form av en 22 år gammal Volvo S70 med den fina GLT-motorn på 165hk.  Att bilen endast rullat 7 970 mil med en tidigare ägare (också äldre man) var det som gjorde bilen unik. Vid närmare efterforskning kunde vi dessutom konstatera att antalet registrerade V0lvo S70 med denna motor understeg 2 000 i hela Sverige. Som grädde på moset var detta exemplar även utrustat med s k Greylinepaket på sidolister, backspeglar och bagagevinge.

Vi annonserar fordonet och en av intressenterna är den sympatiske Åke Eriksson från Örnsköldsvik. Han har jobbat stora delar av sitt liv som lärare på olika stadier, men är nu glad pensionär hemma i Norrland. Efter lite planerande kan han med sin trevliga hustru Cristina ta nattåget de 66 milen till oss ett par veckor senare för att hämta den silverfärgade klenoden. Före hemresan levererar en nöjd Åke följande fina recension gällande sin bilaffär: "Lennart är en rejäl person och ger ett mycket gott intryck i bilaffärer. Kunnig, engagerad och intresserad av att det skall fungera på bästa sätt. Säljer och förmedlar bara fina bilar med ett mycket stort bruksvärde och som kan göra nytta för lång tid. Tack, Lennart! Mycket nöjd bilköpare från Örnsköldsvik. Rekommenderas!"

Vi tackar det härliga paret Åke & Cristina Eriksson för en synnerligen trevlig bekantskap och för att vi fick tid att sitta och prata en stund före den långa hemresan började. Jag och hustrun önskar naturligtvis allt gott inför framtiden liksom många sköna mil med den fina 1999 Volvo S70 GLT!

Jessica & Mathias: "Smidig affär!"

En lördag eftermiddag ringer telefonen hos oss på Bilförmedlingen Laxå. Det är den trevliga Jessica Söderberg från Västerås som är på andra sidan luren. Hon är på jakt efter en likadan silverfärgad Toyota Auris som hon tidigare ägt och som hon nu faktiskt ångrar att hon sålde. I sökandet har hon redan kikat på flera liknande bilar, men ingen har riktigt motsvarat hennes förväntningar.

När hon tillsammans med sin sambo, Mathias Folkesson, en stund senare anländer till oss för att kika på vårt objekt faller alla pusselbitar på plats: Fint skick, lite mil och endast kvinnliga ägare övertygar det träningsintresserade paret om att letandet är över. Efter lite pappersarbete och ägarbyte kan de styra hemåt mot Västmanland med den nya familjefraktaren. Före hemfärden hinner de dock leverera följande summering av köpet: "Trevligt och enkelt bemötande! Smidig och snabb affär!" 

Vi tackar Jessica & Mathias för en trevlig bekantskap och önskar paret lycka till med träning och familjeliv hemma i Västerås!

Johan: "Bra bilhandlare!"

Vissa av våra kunder åker hundratals mil för att köpa sin nästa bil hos oss. Andra har betydligt närmare till Bilförmedlingen Laxå. En av dem var den trevlige och lättsamme Johan Koponen från Kumla, som ville byta sin fina Mercedes E-klass E200 CDI mot en praktisk kombi. Till vardags är Johan förresten anställd på Örebro kommun med ansvar för dess viktiga avfallshantering.

Efter att den vita Mercedesen snabbt blivit såld är det plötsligt skarpt läge och i sökandet på en ersättare hittar han en fin 2006 Volvo V70 170hk i den vackra kulören Barents Blue Metallic i vårt lager. Samma januarikväll kommer han därför med övriga familjen för att kika på bilen och efter en provkörning kan Johan konstatera att Volvon mycket riktigt ska bli deras nästa familjefraktare.

Efter ägarbyte och annat pappersarbete levererar kumlabon följande fina recension av sin köpupplevelse: "Bilen var OK och bra att köra - men det är ju en Volvo! Bemötandet var bra! Gick igenom allt! Bra bilhandlare - rekommenderar!" Vi tackar Johan Koponen och hans familj för en mycket trevlig bekantskap och roligt att vi hann sitta en stund och prata med varandra!

Dennis: "Mycket seriöst förmedlat!"

Bilförmedlingen Laxå lägger inga ekonomiska medel på reklam eller annan marknadsföring. Anledningarna är egentligen två: Det första skälet är att vi inte vill belasta företaget med kostnader som i slutändan skulle påverka våra priser och missgynna köparna. Det andra skälet är att det helt enkelt inte behövs. Vi brukar säga att den enda reklam vi behöver är nöjda kunder som berättar för släktingar, arbetskamrater och vänner om det arbete vi utför. 

Precis så var det med den träningsintresserade Dennis Imgård från det vackra Karlsborg i Västergötland. När en arbetskamrat (och tillika vän) på ortens militära fordonsverkstad, Milo Syd, berättade om vår lyckade förmedling av dennes fina VW Passat dröjde det bara ett par veckor innan även Dennis hörde av sig. Han stod nämligen också i begrepp att sälja sin pedantskötta kombi och undrade därför om vi ville hjälpa honom också. Självklart antog vi utmaningen och efter vårt grundliga arbete med både text och bilder tog det inte mer än sju timmar (!) förrän pärlan funnit en ny ägare. Efter ägarbyte och annat sedvanligt pappersarbete kunde vi överföra köpeskillingen till Dennis, som i sin tur kunde leverera följande glädjande omdöme om vår insats: "Ett fantastiskt trevligt bemötande! Mycket seriöst förmedlat! Rekommenderas varmt!" Vi tackar den sympatiske Dennis Imgård för en mycket trevlig bekantskap och önskar stort lycka till med både jobbet och övriga livet hemma i Karlsborg!

Fam Grans: "Trovärdig!"

En strålande vacker lördag ringer telefonen hos oss på Bilförmedlingen Laxå. Det visar sig vara lastbilsreparatören Jörgen Albertsson Grans från Örebro som är på jakt efter ett tillskott till familjens vagnspark. Jörgen har spanat in en snygg VW-kombi som vi precis annonserat och eftersom familjen redan äger en VW Golf känns det naturligt att fortsätta på samma linje.

En dryg timma senare anländer han tillsammans med hustrun Carina och den för dagen sportklädda hunden Vectra för att kika närmare på objektet. Efter provkörning beslutar sig familjen för att den mörkgråa pärlan ska med hem till Örebro. Före hemfärd sammanfattar Carina parets köpupplevelse på följande sätt: "Mycket trevligt och seriöst bemötande. Trovärdig! Bilen ser ut att vara i gott skick!"

Vi tackar för en mycket trevlig bekantskap och för Bilförmedlingens ägare, som stor hockeyfantast,  var det extra kul att Carinas kusinbarn, Helge Grans, spelar i SHL för Malmö Redhawks!

Roger: "Lyssnar och ser personen!"

Som hörs på vårt företagsnamn har vi mångårig erfarenhet av bilförmedling. En av alla dem som vill använda vår smarta tjänst är bilmekanikern Roger Karlsson från Undenäs. En vacker höstfredag ringer den glade och trevlige skaraborgaren för att få hjälp att sälja sin fina 2015 VW Passat R-Line då bl a behov av en jaktbil infunnit sig.

Efter vårt sedvanliga arbete annonserar vi bilen dagen efter och endast fem timmar senare (!) kan vi meddela Roger att den fina kombin sålts till en ny nöjd ägare. En lika nöjd uppdragsgivare kan en stund senare motta köpeskillingen på sitt konto och leverera följande uppmuntrande recension efter avslutad affär: "Har varit ett jättehärligt möte med Lennart! Bra service! Lyssnar och ser personen! Tack!"

Vi gläder oss över ännu en nöjd förmedlingskund och tackar Roger Karlsson för gott samarbete liksom många givande samtal under resans gång!

Två bilköp på tre dagar!

När Michael Andersson från Norrköping en fredag följer med sin son till oss för att köpa bil (se nedan) får han syn på en likadan Volvo V7o som sonen ska köpa. Vi lovar därför att vänta med annonsering av bilen så han i lugn och ro kan diskutera med frun om även de ska införskaffa nästa bil hos oss.

På söndag kväll ringer den glade östgöten och meddelar att de vill kika närmare på bilen dagen efter och så blir också fallet. Efter en provtur bestämmer sig den gemytliga familjen strax för att göra sin andra bilaffär på tre dagar hos Bilförmedlingen Laxå. Pappa Michael avger dessutom följande positiva utlåtande före hemfärden till Norrköping: "Ett mycket trevligt bemötande och proffsigt agerande både före och efter affären. Bilen i mycket gott skick och det känns mycket tryggt och bra. Tack för en fin affär!"

Vi tackar för ett mycket trevligt dubbelt besök av den härliga familjen Andersson och önskar dem självklart allt gott för framtiden!

Gustav: "Jättefin bil!"

En fredag eftermiddag ringer Michael Andersson från Norrköping. Han är servicetekniker på det kommunala bostadsbolaget sedan många år. Michael är på jakt efter en riktigt välvårdad bil till sin son Gustav som pendlar åtta mil varje dag till och från jobbet som glasmästare i Finspång. På önskelistan står en mycket fin och fullservad Volvo V70 som vi annonserat.

Efter avslutad arbetsdag åker far och son samma kväll till Bilförmedlingen Laxå för att den vackert blåa kombin ska bli Gustavs följeslagare. Efter en provtur tar det inte lång stund förrän han bestämt sig för köp och efter lite pappersarbete levererar Gustav följande fina omdöme om sin köpupplevelse: "Jättebra bemötande och jättefin bil! Precis vad jag letade efter - och mer!"

Vi tackar de sympatiska östgötarna Michael & Gustav Andersson för en mycket trevlig stund denna fredagskväll och önskar stort lycka till med vardagslivet hemma i Norrköping!

Amir: "Bästa bilsäljaren!"

En dag ringer den trevlige och glade Amir Mousavi från Nora. Han kom likt många andra som migrant till Sverige år 2015 och på kort tid har han både avverkat gymnasiet och hunnit skaffa sig ett riktigt bra jobb på ett av kommunens äldreboende. Amir tycker dock som 22-åring att det blivit hög tid att byta ut sin Ford och hos oss har han därför spanat in en mycket fin och välvårdad 2011 VW Golf 1.6 TDI med en del extrautrustning.

Dagen efter dyker Amir och en kompis upp för att kika på och provköra bilen. Efter lite pappersarbete och ägarbyte kan den unge norabon avge följande kärnfulla och glädjande recension angående sin köpupplevelse hos oss: "Väldigt fint bemötande. Bästa bilsäljaren helt enkelt!" 

Vi tackar Amir Mousavi för en trevlig bekantskap och inte minst för det fina omdömet. Stort lycka till med framtiden i Sverige!

Johan & Jenny:"Vi rekommenderar!"

En strålande vacker sommardag ringer den trevlige Johan Falk från Kumla. Han och den glada sambon Jenny Norén är på jakt efter en värdig ersättare till sin Kia. Till vardags jobbar Johan sedan många år tillbaka med håltagning i betong medan Jenny arbetar på en särskola. Eftersom hon även har ett stort hästintresse behöver den nya bilen också vara en stark dragbil.

På Blocket har de spanat in en fräsch och vackert tornadoröd VW Passat TDI med både fyrhjulsdrift och full servicebok. Samma kväll dyker paret upp för en provtur och tre dagar senare kommer de tillbaka till oss för att fullborda bilköpet. Efter pappersarbetet är avklarat avger de slutligen följande uppmuntrande omdöme: "Mycket trevligt bemötande av försäljaren. Vi köpte en bil som är fullservad och i fint skick. Vi rekommenderar denna bilförmedling!"

Vi riktar ett stort tack till det härliga kumlaparet för en trevlig pratstund och önskar samtidigt lycka till med både familjelivet och hästarna!

Nöjda kunder kommer tillbaka!

Det är alltid lika roligt när gamla kunder hör av sig. En av dem är Ann-Mari Andersson från Vintrosa, som för 7-8 år sedan köpte en fin Toyota hos oss. En dag ringer hon och berättar hur väldigt nöjd hon varit med sin trogna följeslagare, men att det nu trots allt börjar närma sig ett bilbyte. Ann-Mari undrar därför om vi vill leta fram ännu en Toyota och tillsammans kommer vi överens om att en välvårdad Auris vore det perfekta framtida bilägandet för henne.

Efter en del telefonsamtal från vår sida dröjer det inte länge förrän sökandet ger önskat resultat. Ann-Maris val faller slutligen på ett väldigt fräscht silverfärgat exemplar med endast 13 100 mil bakom sig. Några timmar senare står hon som ny ägare till den fina bilen och hennes yngre syster kan ta ett första foto på den nyinköpta pärlan.

Vi tackar den glada och trevliga Ann-Mari Andersson för gott samarbete och särskilt för de "fem stjärnor" hon lämnade på Google!

Norrströms: "Bästa säljaren!"

En förmiddag annonserar vi en välvårdad Volvo V70 i den vackra gröna kulören Willow Green Metallic. Samma kväll ringer Lars-Gunnar Norrström från Örebro och anmäler hans och fruns intresse för den fina kombin. Gemensamt bokar vi därför in en visning följande dag och på överenskommen tid dyker de trevliga makarna upp för att provköra den svenska klassikern.

Eftersom provturen utfaller till makarnas belåtenhet bestämmer de sig strax för köp, vilket passar särskilt bra denna lördag. Direkt efter bilaffären ska de nämligen hämta sin hett efterlängtade Border Collie-valp hos en uppfödare. Före avfärd hinner de dock skriva ihop följande uppmuntrande omdöme om sitt besök: "Trevlig, hjälpsam och kunnig. Bästa säljaren och gullig fru! Jättenöjda med bilen!

Vi tackar för de värmande orden och önskar förstås jättestort lycka till med den lilla hundvalpen! 

Lars-Erik: "Smidig affär!"

En härlig höstdagsmorgon lägger vi ut en mycket fin och fullservad 2010 VW Caddy 1.9 TDI till försäljning. Intresset för bilen låter inte heller vänta på sig. Under dagen kommer telefonsamtal från både Norrbotten och Örnsköldsvik, men allra först på tråden är Lars-Erik Larsson från det vackra Ekshärad i Värmland. Eftersom han snart ska gå i pension har han sedan en tid varit på jakt efter en fräsch skåpbil och bokar därför genast in en visning på Caddyn samma kväll.

Tillsammans med en god vän slutar de sina respektive arbeten lite tidigare än vanligt för att kunna kika närmare på den. Efter en provtur konstaterar den trevlige värmlänningen att allting känns bra och strax kan de båda vännerna styra hemåt mot Ekshärad. Lars-Erik hinner dock avge följande fina omdöme innan avresan: "Mycket trevligt bemötande! Smidig affär!" 

Vi tackar för trevlig bekantskap och önskar såklart stort lycka till med pensionärslivet!

Kumlaparet:"Hjälpsam med allt!"

En kväll ringer telefonen hos oss på Bilförmedlingen Laxå. På andra sidan luren befinner sig Kenneth Karlsson från den närliggande kommunen Kumla. Tillsammans med sin hustru är han bosatt i det lantliga Vissberga en bit från tätorten. Paret är hur som helst på jakt efter en Volvo V70 och samma dag har en sådan bil annonserats ur vårt lager. Kenneth bokar därför in en visning dagen efter och på avtalad tid dyker de trevliga kumlaborna upp för att kika på objektet.

Vid en provkörning bestämmer de sig för att den vackert gröna kombin (Willow Green) ska bli deras nästa följeslagare på vägarna. Efter sedvanligt pappersarbete sammanfattar hustrun slutligen deras köpupplevelse med följande ord: "Ett vänligt och kompetent bemötande och hjälpsam med allt som behövs göras!"

Vi tackar det gemytliga paret för en trevlig bekantskap och önskar lycka till med vardagslivet hemma i Kumla!

Carin: "Fint skick på bilen!"

En junilördag ringer Carin Opheim från det vackra och gemytliga lilla samhället Fengersfors i Dalsland. Till vardags arbetar hon inom Svenska kyrkan (Åmåls församling) med en mängd olika och varierande ansvarsområden.

Den här dagen är hon emellertid på jakt efter en värdig efterträdare till sin tidigare BMW. Eftersom Carin precis fått syn på en mycket fräsch och fullservad Volvo V70 2.4D Summum i vårt lager bokar hon direkt in en visning ett par dagar senare. Med hjälp av pappa Sten Opheim från Värmlands Nysäter färdas de således på måndagen gemensamt till oss för att kika på den fina kombin. Efter en provtur och sedvanlig inspektion bestämmer sig den trevliga dalsländskan för att fordonet ska bli hennes nästa följeslagare. Före hemresan avger hon till sist följande positiva och uppmuntrande omdöme om sin köpupplevelse: "Bra bemötande och fint skick på bilen!"

Vi tackar Carin & Sten Opheim för en mycket trevlig bekantskap och önskar stort lycka till med vardagslivet hemma i Dalsland respektive Värmland!

Ola Nyström: "Inga bekymmer!"

När den trevlige målaren Ola Nyström från Kristinehamn ville utöka familjens vagnspark med en fräsch arbetsbil åkte han först till den värmländska metropolen Karlstad. Efter att ha spanat runt hos handlarna utan att finna det han söker hittar han plötsligt en nyss annonserad 2014 Dacia Dokker Express 1.5 dCi i vårt lager. Ola ringer oss därför direkt och en stund senare kommer han tillsammans med hustrun för att provköra den fullservade skåpbilen med endast 9 400 mil bakom sig. Eftersom provturen utfaller till stor belåtenhet blir det trots allt ett bilköp denna varma och soliga måndag.

Före hemresan avger den glade värmlänningen följande kärnfulla omdöme om sin köpupplevelse hos oss: "Bra - inga bekymmer!" Vi tackar Ola Nyström och hans hustru för en väldigt trevlig bekantskap och önskar ett stort lycka till med familjelivet hemma i Kristinehamn!

Stig: "Behövde inte ens provköra!"

Den gladlynte Stig Andersson från Hällabrottet jobbar till vardags på ett tryckeri i Kumla. En fredag kväll ringer han oss efter att ha spanat in en fin mörkgrå 2006 Volvo V70 140hk i vårt lager. Stig bokar genast in en visning på fordonet och redan en timme senare dyker han punktligt upp tillsammans med en god vän. Direkt uppstår fin kontakt med den sympatiske spekulanten från Nedre Vesta och efter en genomgång av kombin bestämmer han sig för att bilen ska bli nästa trotjänare på vägarna. (Att äga en slitvarg som Volvo V70 är naturligtvis en alldeles perfekt matchning för den som bor ute på landsbygden).

Stig levererar efter avklarat ägarbyte och pappersarbete följande uppmuntrande omdöme om både oss och nyförvärvet: "Jag behövde inte ens provköra bilen. Mycket nöjd!" Vi tackar Stig Andersson för en synnerligen trevlig bekantskap och önskar honom allt gott både på arbetet och hemma i Hällabrottet!

Mikael: "Skicket var fantastiskt!"

En strålande vacker sommardag ringer Mikael Ullman från Haninge. Han är på jakt efter en välvårdad Volvo till dottern Veronica och på Blocket har han hittat en extremt lågmilad S60 i vårt lager. Redan på telefon uppstår fin kontakt med den gladlynte stockholmaren med många gemensamma anknytningspunkter och den känslan förstärks när Mikael och brorsan Markus dyker upp dagen efter. Samtalsämnen som hockey och politik avlöser varandra och den fina Volvon faller också bröderna i smaken.

Före hemresan till huvudstaden avger köparen följande fina omdöme: "Fick kontakt med Lennart via Blocket. Väldigt trevligt samtal. Vi bestämde oss för att köpa annonserad bil. Skicket var fantastiskt och som utlovat. Väldigt smidig och enkel affär. Tack Lennart! Hoppas vi får köpa bil av dig fler gånger!". Vi tackar bröderna Mikael och Markus Ullman för en jättetrevlig förmiddag och hälsar er välkomna åter!

Rune hittade rätt!

En måndag förmiddag ringer ännu en bilspekulant. Det är den trevlige pensionären Rune Jakobsson från Tived som är på jakt efter en fullgod ersättare till sin Volvo S70. Oturligt nog hade den gamle trotjänaren fått påhälsning av möss som gnagt hål på några kablar i motorutrymmet, vilket i sin tur orsakat en brand mitt på E20. Tack och lov slutade äventyret emellertid lyckligt för ägaren, men bilen blev tvungen att lösas in av försäkringsbolaget.

När Rune ser att vi på Bilförmedlingen Laxå har en fin Volvo S60 i vårt lager bokar han därför in en visning dagen efter. På avtalad tid dyker Rune och två av hans systrar (också bosatta i Tived) punktligt upp för provkörning. En stund senare står den glade pensionären som ägare till en vackert Cosmosblå Volvo S60 2.4T med 200 pigga hästar under huven.

Vi tackar Rune Jakobsson och hans båda systrar för en angenäm bekantskap samt önskar lycka till med livet hemma i Tivedsskogarna!

Therese: "Perfekt service!"

Vem minns inte längtan efter körkort och egen bil? Då vet du hur Moa Jansson från Älgarås kände det då hon tillsammans med mamma Therese Spångberg, pappa Kim Jansson och pojkvännen Kennet besökte oss. Dagen före visiten hade hon dessutom fyllt 18 år och teoriprovet precis blivit avklarat. Nu väntade hon bara på uppkörningen en vecka senare. Nåja, en liten detalj återstod förstås: Att hitta hennes första egna bil!

Efter ett helt års letande bestämmer sig de trevliga västgötarna därför för att kika på en Volvo V70 Classic som vi just annonserat. Efter en provtur klargör Moa att just den här kombin ska bli hennes följeslagare och mamma Therese avger därefter följande fina omdöme innan de styr hemåt: "Perfekt service! Vänligt bemötande och stort tålamod med alla våra frågor. Nöjd 18-åring med sin första bil. Tusen tack!"

Vi tackar den härliga västgötafamiljen för en mycket trevlig bekantskap!

Andreas: "Extremt bra service!"

En vinterdag ringer den glade värmlänningen Andreas Billenberg från  Karlstad. Han jobbar till vardags på en bilverkstad där han sedan sex år tillbaka ansvarar för bokning av servicar och reparationer. Den här dagen är Andreas emellertid på jakt efter en ny vardagsbil till sig själv och hos oss har han hittat en fin Toyota Avensis som väckt hans intresse. Efter lite ytterligare information om fordonet bestämmer han sig för att samma dag åka och kika på bilen.

Tillsammans med en bilkunnig arbetskamrat reser han till Laxå och på plats kan de båda konstatera att den aktuella bilen motsvarar förväntningarna. Efter lite pappersarbete ger Andreas även följande glädjande omdöme om sin köpupplevelse: "Extremt bra service med omtanke. Väldigt trevlig, tillmötesgående och med glatt humör. Mycket nöjd!"

Vi tackar Andreas Billenberg för en mycket trevlig bekantskap och gläds över ännu en nöjd bilkund från Värmland!

Sofia: "Otroligt trevligt bilköp!"

Felix Meyer från Hamburg och Sofia Olsson från Båstad träffades på universitetet i Lund. De studerade båda statskunskap vid det anrika lärosätet och så småningom blev de ett par. Efter avslutade studier gick flyttlasset till Karlstad när de hittade lämpliga arbeten i den värmländska metropolen. Felix fick anställning på Pensionsmyndigheten och Sofia på Länsstyrelsen. Eftersom de har en bit hem till familj och vänner i Tyskland och Skåne blev dock behovet av en egen bil allt större.

Så här beskriver Felix och Sofia hur de fann sitt första gemensamma fordon hos oss: "Vi såg annonsen på Blocket och blev direkt intresserade. Volvo V70 är vad vi letat efter och för en tysk (Felix) är den drömmen. Vi blev väldigt trevligt bemötta och fick svar på alla våra frågor. Allt som allt: Otroligt trevligt bilköp!" Vi tackar Felix Meyer och Sofia Olsson för en synnerligen trevlig gemenskap och önskar stort lycka till med hunden och livet i Karlstad!

Emmas första egna bil!

Efter tre år på universitet i USA var det dags för Emma att återvända till hemlandet. En av hennes absolut främsta prioriteringar bestod i att köpa sin första egna bil. Hos oss hittade hon lyckligtvis precis den hon sökte. Valet föll på en mycket fin Volvo V70 med låga mil och endast en tidigare ägare. Redan några dagar före hemkomsten kunde vi tillsammans med en släkting ordna både köpeavtal och betalning.

Mindre än ett dygn efter Emma landar i Sverige får hon se sitt nyinköpta fordon i verkligheten. Till vår stora glädje blir hon genast stormförtjust i bilen och avger följande härliga utlåtande: "Har precis tagit examen och flyttat tillbaka till Sverige. Det var en underbar känsla att få ta emot min första bil på det här sättet. Att äga den här bilen är starten på mitt liv i Sverige!"

Vi tackar Emma för en mycket trevlig bekantskap och önskar stort lycka till med framtidsplanerna!

Ing-Britt: "Snabbt och smidigt!"

En fredag ringer telefonen hos oss på Bilförmedlingen Laxå. Det är Conny Körberg från Laxå som söker en fräsch SUV till sin pensionerade mamma Ing-Britt Körberg i Vretstorp. Den nya bilen ska ersätta hennes svarta Ford Focus från 2011, som förvisso tjänat henne väl. Med stigande ålder skulle det dock passa bättre med en något högre bil för att göra det enklare att stiga i och ur densamma.

När sonen får syn på en lågmilad (endast 5 800 mil) och mycket fin Renault Captur i vårt lager bokar denne därför in en visning kommande måndag. Ett par dagar senare dyker Conny och hans mamma mycket riktigt upp för provkörning och slås strax av fordonets fina skick. Efter fullbordad affär sammanfattar de sitt bilköp med följande ord: "Snabbt, smidigt - och trevligt bemötande!" Vi tackar Conny & Ing-Britt Körberg för en mycket fin bekantskap - och önskar dem allt gott i framtiden!

Rasmus: "Trevligt bemötande!"

En fredag ringer telefonen hos oss på Bilförmedlingen. Det är den sympatiske ynglingen Rasmus Grann Lupu från Norrtälje som är på jakt efter sin första egna bil och helst ska det vara en välvårdad Volvo. Lämpligt nog har vi för tillfället fått in en mycket fin och välutrustad sådan i vårt lager. Han bokar därför in en visning redan dagen efter och tillsammans med en kompis åker Rasmus de 30 milen till oss i Laxå för att kika på bilen. På överenskommen tid anländer de strax efter lunch och blir genast förtjusta i den vackert pärlemofärgade kombin. Efter både provkörning och genomgång av bilen bestämmer sig Rasmus strax för att bli fordonets ägare. Han avger även följande fina betyg kring köpet: "Bra och trevligt bemötande. Bilen var fin och i mycket bra skick!" Vi önskar Rasmus stort lycka till med karriären inom försvarsmakten - och allt annat i livet!

Sven Olov: "En fin bil!"

Det är inte bara detaljhandelskedjan Clas Ohlson som härstammar från det vackra Insjön i Dalarna. Det gör även f d lastbilschauffören Sven Olov Jacobs (till vänster) och hans kompis Sören Westling. När Sven Olovs son behövde en bil tvekade han inte att köra de 25 milen ner till oss i Laxå för att kika på en sällsynt version av en äldre Volvo S60. Den svarta pärlan var nämligen utrustad med både lågt sportchassi och nivåreglering från fabrik.

Väl på plats tittar de trevliga dalmasarna på bilen och Sven Olov bestämmer sig för att ta den med sig hem. Han lämnar även följande omdöme om sin köpupplevelse: "Ringde på en Volvo S60 måndag morgon och hämtade den samma dag vid 14-tiden. En fin bil för att vara äldre. Inga problem och ett trevligt bemötande!"

Vi tackar Sven-Olov Jacobs och Sören Westling för trevlig bekantskap och bilsnacket däremellan!

David: "Kändes tryggt och bra!"

En solig och varm onsdagkväll ringer telefonen hos oss på Bilförmedlingen Laxå. Det är David Reinholdsson från Örebro som är på jakt efter en snygg och välvårdad vardagsbil efter att nyligen ha sålt sin röda Ford Mustang. Tillsammans med arbetskamraten Jesper har han därför åkt direkt från lagerjobbet för att titta närmare på en mycket fin och välskött Volvo S60. Han blir genast förtjust i det vackert guldfärgade fordonet och efter en provkörning bestämmer sig den sympatiske örebroaren för att den ska bli hans nästa bil. Efter sedvanligt pappersarbete och ägarbyte lämnar David dessutom följande fina omdöme om sin upplevelse hos oss: "Jag blev väldigt bra bemött och är nöjd med bilköpet. Det kändes tryggt och bra! Rekommenderas!" Vi tackar David Reinholdsson för en mycket trevlig bekantskap och önskar honom stort lycka till med både bilen och framtidsplanerna hemma i Örebro!

Emma: "Mycket nöjd med bilen!"

En lördagsförmiddag kommer ett samtal från det sköna Värmland. Det är Mikael Ward från Molkom som är på jakt efter en välvårdad bil till sin särbo Emma Gerloff i Karlstad. Till vardags arbetar Emma för övrigt som pedagog på en gymnasiesärskola och Mikael tjänstgör som Key Account Manager på en industrihandel. På nätet har det trevliga värmländska paret upptäckt en riktigt fin Volvo  S60 och strax dyker de därför upp för provkörning. På plats tittar de emellertid även på en annan S60 (ännu ej annonserad på Blocket) och Emma fastnar genast för den vinröda pärlan med ljus halvskinnsklädsel. Efter en trevlig kaffestund med paret blir det således affär och den nyblivna Volvoägaren avger före hemfärd följande omdöme: "Trevligt bemötande från Lennart och hans fru. Ärlighet i bilbranschen behövs och det är Lennart en god representant för. Jag är mycket nöjd med bilen, som är i ett mycket bra skick!" Vi tackar Emma och Mikael för en riktigt trevlig bekantskap och önskar stort lycka till med vardagslivet hemma i Värmland!

Johan: "Allt gick smidigt!"

En onsdag i augusti ringer telefonen hos oss på Bilförmedlingen Laxå. Det visar sig vara den glade och lättsamme Johan Hjalmarsson från Örkelljunga som är på tråden. Den trevlige skåningen arbetar till vardags på ett av Sveriges största byggföretag, men nu söker han en välvårdad transportbil för privat bruk med plats för cross och passagerare. Hos oss har Johan lyckligtvis hittat en snygg och välvårdad Renault Trafic Crew Van med endast 2 500 mil bakom sig och pigga 1.6-litersdieseln under huven. Tillsammans med fästmön Susanne Bond åker han därför ett par dagar senare de 70 milen för att skåpbilen ska bli hans. Så här skriver paret efter sitt köp: "Hittade bilen på Blocket och köpte den mer eller mindre på telefon. Det är inte varje dag man gör det med något som kostar 250 000 kronor. Allt gick smidigt och vi fick även tips om var vi skulle hitta god mat före hemresan!" Vi tackar Johan & Susanne för trevlig bekantskap och önskar lycka till med nya bilen!

Christer: "Bilen är som ny".

En solig och varm sommarmorgon kommer ett telefonsamtal från Christer Andersson i Örebro. Han är på jakt efter en kombi för allehanda vardagsbehov. Efter en stunds samtal bokar han därför in en visning på en riktigt välvårdad Volvo V70 2.4D Summum redan samma kväll. Tillsammans med sonen Samuel dyker Christer punktligt upp på den avtalade tiden och blir genast imponerad av vad han ser. Efter en provkörning bestämmer sig den trevlige och lättsamme närkingen för att den vackert mörkblåa bilen ska bli hans. Före hemfärden till Örebro ger Christer följande glädjande och positiva omdöme om sina intryck hos oss: "Har varit bilägare i 30 år och sett många fordon, men det här var som nytt. Hördes redan på telefon att det var ordning och reda. Fick även ett trevligt bemötande på plats!" Vi tackar Christer Andersson för en mycket trevlig bekantskap och önskar stort lycka till med nya bilen!

Jörgen: "Rekommenderas!"

En solig lördagförmiddag får vi ett samtal från Jörgen Aasa i Stockholm. Han har fått syn på en nybesiktigad och fullservad Volvo V50 i vårt lager. Till vardags arbetar Jörgen vid tillfället som affärsutvecklare på ett stort bilföretag, men inför en förestående långflytt till Juoksengi krävs ett klokt bilinköp. På tal om smartness kan nämnas att Jörgen är en av endast tolv svenskar som lyckats få alla rätt på högskoleprovet (1,5 miljon har försökt) och nyligen briljerade han i TV4:s "Postkodmiljonären" - och vann en halv miljon!

Att köpa bil hos oss var en enkel match för den trevlige ynglingen. Efter sedvanlig genomgång av fordonet kan Jörgen strax köra de 25 milen tillbaka till huvudstaden. Före hemresan ger han oss följande fina omdöme: "Tydligt beskriven bil. Kunnig hjälp och svar på alla frågor. Rekommenderas!"

Vi tackar Jörgen Aasa (numera  bosatt i Juoksengi) för en synnerligen trevlig bekantskap och önskar stort lycka till med nya livet uppe i Norrland!

Thomas: "Nya bilen är kanonfin!"

En varm sommardag ringer fastighetsskötaren Thomas Johansson från Kumla. Han är på jakt efter en välvårdad kombi för allehanda vardagsbehov. Hos oss har han upptäckt en oerhört fin Volvo V70 på endast 9 215 mil och med en bandyvärldsmästare som förste ägare. Under många år har Thomas sålt kameror i Örebro, men den här gången är rollerna ombytta och den forne säljaren får nu agera köpare. Han är nämligen helnöjd med den ljusbruna pärlan och efter en provtur förstärks den känslan. Vi får samtidigt förtroendet att sälja hans gamla bil, en läcker vit Mini Cooper, vilket vi gör dagen därpå. På två dagar har Thomas således gjort dubbla affärer genom oss och skriver: "Mycket trevligt bemötande. Proffsigt utförande av hela affären. Nya bilen är kanonfin!".  Vi tackar Thomas Johansson för det fina omdömet och en mycket trevlig bekantskap på alla sätt!

Ludwig: "Oerhört välkomnande!"

En solig vårdag ringer telefonen hos oss på Bilförmedlingen Laxå. Det visar sig vara den gladlynte hammarbysupportern Ludwig Drugge från Örebro som är på tråden. Han söker sin första egna bil för pendling till och från jobbet i pappas butik och självklart även till favoritlagets hemmamatcher i Stockholm.

Ett par dagar senare kommer därför Ludwig tillsammans med en kompis och pappa Patrik för att kika på en ytterst fin och fullservad Volvo S80 hos oss. Efter sedvanlig inspektion och en provtur är det ingen tvekan om att den fräscha bilen ska bli Ludwigs följeslagare. Han ger dessutom följande utlåtande angående sin köpupplevelse: "Oerhört trevligt och välkomnande. Mycket förstående, ärlig och rak. Köpet gick smidigt och snabbt!" Vi tackar Ludwig för det fina omdömet och önskar honom många härliga fotbollsminnen tillsammans med laget i hans hjärta!

Rörmokare med varmt hjärta!

En vacker junifredag ringer telefonen hos hos oss på Bilförmedlingen Laxå. Det är den trevlige och sociale rörmokaren Hans-Erik Edberger från Fjugesta som hittat en nybesiktigad och fullservad V70 Classic i vårt lager. Bilen är tänkt för en nysvensk barnfamilj i behov av en kombi och Hans-Erik vill gärna vara behjälplig i sökandet efter en sådan. Han reserverar därför bilen och dagen efter kommer han tillsammans med frun och en av döttrarna i familjen för att titta närmare på objektet. Efter provkörning och mer information bestämmer sig barnfamiljen strax för köp och efter sedvanligt pappersarbete kan bilen även levereras. Dottern i familjen får som nybliven körkortsinnehavare äran att köra premiärturen hemåt. Vi tackar både Hans-Erik Edberger och den nysvenska familjen för en riktigt trevlig bekantskap och önskar stort lycka till med vardagslivet hemma i Lekeberg!

Rikard: "Tryggt och ärligt!"

En onsdag förmiddag får vi ett samtal från Rikard Andersson i Örebro. Det visar sig att han just nu söker en fräsch och välvårdad bil för arbetspendling och diverse andra vardagsbehov. Hos oss har han sett en riktigt fin Volvo V70 med huvudsakligen en ägare och en del extrautrustning som verkar passa hans och familjens behov perfekt. Rikard bokar därför in en visning följande lördag morgon och tre dagar senare kommer den reslige och jaktintresserade närkingen på avtalad tid. Efter sedvanlig provtur och diverse trevliga samtalsämnen bestämmer sig Rikard för att den silverfärgade Volvon ska bli nästa följeslagare på vägarna. Han hinner före hemfärd även avge följande uppmuntrande omdöme om sitt bilköp: "Positivt bemötande med proffsig inställning. Kändes tryggt och ärligt hela tiden. Fel och brister på min inbytesbil kunde diskuteras öppet. Kul med en riktig Volvo-entusiast!" Vi tackar Rikard för det fina omdömet och hoppas på många nya spännande jaktupplevelser!

Tommy: "Kanonservice!"

En förmiddag ringer en av våra återkommande kunder. Det visar sig vara den trevlige Tommy Karlsson från Degerfors, som den här gången är på jakt efter en fräsch och välskött andrabil till familjen. Eftersom Tommy till vardags arbetar på ett välkänt stålföretag behöver han ett pålitligt fordon för att åka fram och tillbaka med till arbetsplatsen. Några dagar senare kan vi lyckligtvis erbjuda honom och hustrun Malin en lika fin Volvo V70 som förra gången. Tillsammans med frun bestämmer sig Tommy efter en kort provtur att den tilltänkta bilen ska bli deras nästa trotjänare. Före de vänder hemåt mot Värmland hinner han dock avge ett både glädjande och uppmuntrande omdöme om deras senaste bilköp: "Ett pålitligt bemötande som landade i en trygg affär. Kanonservice!" Vi tackar det glada värmländska paret för det fina betyget och önskar stort lycka till med vardagslivet hemma i Degerfors!

Cherie: "Som att köpa bil av bekant!"

En morgon kommer ett samtal från en återkommande kund. Det är Kim Taubensee från Sköllersta som den här gången söker en pålitlig bil till systern Cherie i Örebro. Till vardags arbetar Kim som heltidsbrandman i Byrsta medan lillasyster jobbar i Kumla. Eftersom Kim redan köpt två bilar hos oss känner vi genast igen honom och ett par timmar senare kommer de för att kika på en välvårdad Volvo S60 som vi inte hunnit annonsera. Tycke uppstår genast mellan Cherie och den vinröda pärlan, vilket innebär att familjen den här dagen köper sin tredje bil hos Bilförmedlingen Laxå. Hon lämnar även följande fina omdöme om oss: "Min bror har tidigare köpt två bilar här och han hittade denna pärla till mig. Var superfin och fick genast ett bra intryck. Motorn lät bra och gick supertyst samt välvårdad inuti. Det kändes som ett riktigt tryggt köp! Bemötandet var väldigt bra och det kändes som att jag köpte bilen av en bekant!" Vi tackar Cherie Taubensee för en trevlig affär och önskar lycka till med nya bilen och allt annat i framtiden!

Lars-Åke: "Seriöst och ärligt!"

En tisdagsmorgon kommer ett samtal från den trevlige pensionären Lars-Åke Lind i Töreboda. Han är f d bensinstationsföreståndare, men har även under 30 år sålt villor i Sverige liksom i Tyskland och Spanien. Efter pensioneringen har Lars-Åke rattat en välvårdad Volvo S60 och har vid det givna tillfället egentligen ingen avsikt att byta bil. När han får syn på en av våra extremt lågmilade fordon på Blocket, en närmast unik S60 med endast 7 000 mil bakom sig, kommer han emellertid på andra tankar. Lars-Åke bokar in en visning och efter en tur bestämmer sig den forne säljaren för att det vackert Cosmosblåa fordonet ska bli hans näste följeslagare. Efter affären avger han följande fina omdöme: "Mycket välvårdad bil och ett seriöst och ärligt bemötande från säljaren Lennart Magnerot, vilket gav en god känsla inför bilköpet!" Vi tackar Lars-Åke för en trevlig bilaffär och att han vårdat sin gamla bil på ett sådant sätt att vi med stolthet kunde byta in den!

"Kändes bra redan från början!"

En solig morgon ringer telefonen hos oss på Bilförmedlingen Laxå. Det visar sig vara den gladlynte pensionären Kjell "Kingen" Eriksson från Nyköping som är på tråden. Han har arbetat som renhållningsarbetare under 30 år och därigenom blivit en mycket omtyckt och välkänd profil i hemstaden. Nu söker den trevlige sörmlänningen emellertid en värdig ersättare till sin Volvo V70, som blivit tvungen att skrotas. Vi kan lyckligtvis erbjuda honom en riktigt välvårdad och lågmilad dito, som vi inte ens hunnit annonsera. Kjell blir omedelbart intresserad av bilen och ett par dagar senare åker han därför tillsammans med en kompis de 17 milen till oss. Efter fullbordad bilaffär och en mycket givande pratstund avger Kjell följande fina omdöme om sin köpupplevelse: "Har precis inhandlat en Volvo med vänligt bemötande. Det kändes bra redan från början och som om vi känt varandra länge. Kemin stämde och vårt gemensamma idrottsintresse förenade också!" Vi tackar Kjell Eriksson för en mycket trevlig bilaffär och önskar honom förstås stort lycka till med pensionärslivet och det stora hockeyintresset hemma i Nyköping!

Karl-Gunnar: "Ärlig och schysst!"

En måndagsmorgon kommer ett samtal från Stråssa - ett par mil norr om Lindesberg. Det är den fyrfaldige hockeypappan Karl-Gunnar Ohlsson och hans sambo, som är på jakt efter en fräsch Volvo V70. På Blocket har han lyckligtvis hittat en bil som tycks passa deras önskemål perfekt. Därför kör Kalle de 12 milen till oss och efter en kort provtur bestämmer sig den trevlige västmanlänningen för köp. Med hjälp av en av sina fyra hockeyspelande söner får han dessutom dagen efter hjälp att hämta hem bilen till Stråssa.

Före hemfärd ger han (som själv gammal hockeyspelare) en riktigt snygg passning till oss på Bilförmedlingen Laxå: "Tittade och sökte bil på Blocket. Sökte en Volvo V70 med några år på nacken, men ändå välvårdad. Kom då in på Bilförmedlingen Laxås hemsida. Där fann jag den bil jag sökte och slog till. En trevlig upplevelse att köpa bil av Lennart. Ärlig och schysst med info!" Vi tackar Karl-Gunnar Ohlsson för det fina betyget och önskar samtidigt de fyra sönerna stort lycka till på hockeyrinkarna!

Lennart: "Höll vad han lovade!"

Den golfintresserade och trevlige pensionären Lennart Nilsson sökte en fräsch andrabil. När han ringer oss visar det sig att bilen han är intresserad av precis blivit såld till ny ägare, men lyckligtvis finns en liknande på väg in i vårt lager. Två dagar senare kommer därför Lennart och kompisen Christer för att kika på bilen, som således inte ens har hunnit annonseras på Blocket. Det dröjer inte många minuter förrän Lennart bestämmer sig för köp och efter sedvanligt pappersarbete styr han snart hemåt igen mot bostaden i Karlskoga.

Före hemresan mottar vi följande glädjande omdöme från köparen till denna mycket fina Volvo V70: "Jag fick ett bra intryck vid första kontakten med Bilförmedlingen Laxå. Han höll vad han lovade och ringde på utsatt tid. Bilen jag köpte såg fin och fräsch ut. Till och med min fru, som tog emot ett samtal när inte jag var hemma, sa spontant att han ingav förtroende". Vi tackar såklart Lennart Nilsson (och hans lika trevliga fru) för det fina omdömet och önskar lycka till med golfspelandet och den nya andrabilen!

Mats & Gunilla: "Vi fick bra service!"

När en av familjens bilar behövde ersättas hittade Mats Malmkvist från Stora Mellösa ett intressant objekt hos oss. Därför ringer han en fredagkväll och bokar in en visning redan dagen efter. Till vardags arbetar Mats för övrigt som miljötekniker på Örebro kommun och hans fru Gunilla är för närvarande anställd som diabetessköterska i Odensbacken.

Nu handlade det dock om att snabbt finna en praktisk kombi för parets varierande vardagsbehov och vi var självklart glada att kunna hjälpa till. Efter sedvanligt upprättande av köpeavtal och ägarbyte levererar Mats och Gunilla följande fina omdöme om oss och den nyinköpta bilen: "Vi hittade en annons på en bil som såg fin ut och passade vår prisklass. Bilen förmedlades av Bilförmedlingen Laxå. Allt stämde så vi slog till direkt och köpte den. Vi fick bra service och alla papper ordnades direkt!" Vi tackar Mats och Gunilla Malmkvist för det positiva omdömet och en mycket trevlig bilaffär!

Fotbollsproffset gör tummen upp!

En förmiddag ringer telefonen hos oss på Bilförmedlingen Laxå. Det visar sig vara f d fotbollsproffset Gustav Hellman från Lidköping som är på tråden. Han blev redan som 15-åring ungdomsproffs i Serie A-klubben Udinese i Italien, men spelar numera på nytt sin fotboll hemma i Lidköping och Sverige. Eftersom Gustav är i akut behov av en mindre transportbil för olika ändamål vill han komma och kika på en riktigt fräsch Dacia Dokker Express, som vi precis fått in till försäljning. Efter en kort provtur och lite överläggningar med hustrun bestämmer sig den trevlige västgöten och hans fru strax för att köpa den fina transportbilen. Efter affären ger han dessutom följande mycket uppmuntrande omdöme om oss på Bilförmedlingen Laxå: "Snabb och smidig affär med gott bemötande!" Vi önskar såklart Gustav stort lycka till i framtiden - med både nya bilen och backspelet hemma i Lidköping!

Kan någon slå Jounis rekord?

Jouni Piirainen är taxi- och busschaufför i det vackra och nordliga Haparanda. Han bestämde sig en strålande vinterdag för att resa till oss när han hittade vad han länge sökt: En pedantskött och fullservad Volvo med lite mil på mätaren samt utrustad med dragkrok och motorvärmare. Hemma i Norrland hade han självklart tittat på många liknande objekt, men det var mest långmilare som erbjöds på bilmarknaden. Via flyg och tåg avverkar Jouni därför de 113 milen ner till oss på sydligare breddgrader.

Dagen efter avresan anländer han till Laxå där vi självklart hämtar upp honom på stationen. Eftersom Jouni gillar bilen fullbordar han köpet och genomför därefter tålmodigt sin långa hemresa till Haparanda, som totalt tar 14 timmar i anspråk. Färden hem till Norrbotten går för övrigt alldeles utmärkt rapporterar en nöjd köpare på telefon dagen efter. Jouni Piirainens bilköparresa är därmed inte helt överraskande den längsta hittills (för vår del) med sina mäktiga 226 mil! Den stora frågan är nu förstås: Kan någon annan köpare utmana hans imponerande rekord?

Patrik Stender: "Dottern är toknöjd!"

En annan mycket nöjd kund är Patrik Stender, som är bosatt i Degerfors. Till vardags jobbar han som kvalitetsingenjör på hemorten, men den här dagen gällde ärendet en välvårdad bil för rimliga pengar till dottern. Därför kontaktar Patrik oss på telefon och visar intresse för en mycket snygg Volvo S60 som vi precis har till salu. Efter fullbordad bilaffär får vi strax efteråt följande trevliga och glädjande mail från Patrik: "Dottern är toknöjd över sin Volvo S60 och glad över den mycket fina bilen! Tack för en smidig och bra affär!" Vi tackar Patrik Stender för det fina omdömet - och hälsar förstås så gott till dottern!

Åke & Elisabet fann vad de sökte!

En fredagsmorgon kommer ett samtal från ett pensionsärspar i Värmland. Det visar sig vara den mångårige taxichauffören Åke Jonaeus från Karlstad som är på jakt efter en ny bil till honom och frun. Han berättar redan på telefon att deras fina Mercedes E-klass 240 för några veckor sedan olyckligtvis blivit påkörd bakifrån, vilket gör att de nu snabbt behöver hitta en fullgod ersättare. Eftersom reparationskostnaden på gamla bilen skulle hamna på nästan 100 000 kronor har försäkringsbolaget nämligen bestämt sig för att lösa in det krockade fordonet.

Som tur är har vi på Bilförmedlingen Laxå samtidigt fått in en mycket välvårdad Volvo S60 med endast en ägarfamilj och 12 000 mil på mätaren. Det är denna bil som Åke just fått se på Blocket och som han är särskilt intresserad av att kika närmare på. Efter ytterligare lite information om bilen på telefon bokar därför Åke direkt in en visning vid öppning kl 9 dagen efter. Punktliga på lördagsmorgonen kommer han mycket riktigt tillsammans med sin trevliga fru Elisabet och gillar direkt vad de ser. Efter en liten provtur bestämmer sig det gemytliga värmländska paret strax för köp och efter mindre än en timma kan de på nytt styra hemåt mot det fagra Värmland. Precis före hemfärden hinner de emellertid leverera följande fina omdöme om både oss och nyinköpta bilen: "Mycket fin och välvårdad bil. Väl omhändertagna av säljaren. Får hjälp med pappersarbetet!". Vi tackar Åke och Elisabet Joaneus för de värmande orden - och önskar lycka till med pensionärslivet hemma i Karlstad!

Birgitta: "Mycket nöjd med mitt köp!"

En solig sommardag ringer telefonen hos oss på Bilförmedlingen Laxå. I andra änden är den trevliga och glada pensionären Birgitta Tell från Örebro. Hon är på jakt efter en fräsch småbil och på Blocket har hon sett en fin Toyota som vi har till salu. När hon kommer för visning märks det tydligt att hon är van vid att umgås med människor, inte minst som vice förbundsordförande i Hörselskadades Riksförbund. Birgitta tycker direkt om den tilltänkta bilen och en kort tid senare mottar vi även följande uppmuntrande mail från henne: "Jag är glad att jag valde att köpa bil av dig. Du gav ett mycket förtroendefullt intryck och den blåa Toyotan passar mig precis. Premiärturen utföll också den till stor belåtenhet. Jag är alltså mycket nöjd med mitt bilköp både vad gäller bemötande, trovärdighet och med bilen, som säkert kommer att rulla många mil tillsammans med mig!" Vi tackar den härliga senioren Birgitta Tell för det fina betyget och önskar allt gott med den nya Toyotan!

Alfredo: "Ni har bästa bilderna!"

Bilförmedlingen Laxå lägger ner ett noggrant och digert arbete på att skapa annonserna. Vi anser att både text och bilder ska vara väl genomarbetade och samtidigt informativa för våra presumtiva kunder. En person som uppmärksammat vår målsättning är Blocketanvändaren Alfredo Flores från Malmö. En dag damp nämligen följande intressanta och överraskande mail ner i vår inbox innehållande denna fina hälsning: "En sak vill jag säga: Ni har de bästa bilderna på bilar och jag har kollat många. Bra vinklar. Tack!"

Vi vill självklart tacka Alfredo för att han delar med sig av sin skarpsynta och uppmuntrande iakttagelse. Trevligt med feedback och vi uppmanar fler att gärna betygsätta oss för att kunna bli ännu bättre!

Angelica: "Mån om sina kunder!"

Bilförmedlingen Laxå har en hel del kunder från olika platser i det vackra Skaraborgs län. En av dem var den mycket trevlige restaurangägaren Tomas Jalonen och hans dotter Angelica från det gemytliga Hjo (se bild). När det behövdes en fräsch och välvårdad Volvo V70 till hennes hästkärra hör pappan av sig efter att ha sett ett intressant objekt hos oss. Dagen efter dyker de punktligt upp för provkörning och blir strax nöjda över vad de ser och upplever. Efter avslutat bilköp skriver Angelica Jalonen från Hjo följande uppmuntrande rader om sin upplevelse: "Smidig affär. Känns seriös och mån om sina kunder." Vi tackar Angelica för det fina omdömet - och önskar stort lycka till med nya bilen och det stora hästintresset hemma i Hjo!

Kajal: "Tack för en ärlig affär!"

En av alla våra trevliga förmedlingskunder är näringsidkaren Kajal Hawez från Karlskoga. Hon och hennes man Sammy har under många år drivit egen restaurang på olika platser i länet, bl a Degerfors. När hon ville ha hjälp att sälja sin ytterst välvårdade BMW 523 ställer vi självklart upp med vår långa erfarenhet och expertis inom området. Det dröjer heller inte länge förrän hennes tyska premuimvagn finner en ny lycklig ägare och några dagar efter slutfört uppdrag skickar Kajal följande uppmuntrande hälsning via e-post: "Tack för en ärlig affär med dig. Kommer rekommendera dig till alla som behöver sälja sin bil!" Bilförmedlingen Laxå önskar Kajal och hennes man Sammy stort lycka till med både näringsverksamheten och allt övrigt i livet!

Sören: "Jag är nöjd!"

En i raden av våra många nöjda pensionärskunder på företaget är Sören Lindfors, Sköllersta. Han är precis som övriga seniorer mycket betydelsefull och viktig för vår firmas verksamhet och vi uppskattar verkligen denna kundgrupps återkommande besök hos oss. Den här gången var det således Sören och hans fru som var i behov av en välskött kombi och valet föll på en riktigt fin och välvårdad Volvo V70, som vi hade till salu vid tillfället. Efter köpet uttrycker Sören sitt gillande av både oss och bilen med de enkla orden: "Jag är nöjd!" Hur är det man brukar säga i dessa sammanhang? Om kunden är nöjd - är vi nöjda. Vi tackar Sören och hans fru för en mycket trevlig bilaffär!

Köpa bil - per cykel!

En sommardag ringer en uppenbarligen vältränad bilspekulant från Vretstorp (utanför Hallsberg). Han är intresserad av en lite äldre, men mycket välvårdad, Volvo V70. Eftersom mannen bor ett par mil från vår firma i Laxå utgår vi självklart från att han behöver skjuts av någon kompis eller anhörig för att kika på den tilltänkta bilen. Till vår förvåning berättar han emellertid att han istället ämnar cykla till oss. En kort stund senare har mannen mycket riktigt via mindre vägar avverkat de dryga 20 kilometerna till oss på Bilförmedlingen Laxå. Eftersom kunden är mycket nöjd med bilens funktioner och dess pedantiska skick tvekar han aldrig att även göra fordonet till sin nästa trotjänare. Efter sedvanligt pappersarbete packar han därefter helt sonika in sin cykel i det rymliga bagageutrymmet (se bild) före hemfärden till Vretstorp. Det är som det gamla ordspråket säger: "Alla sätt är bra - utom de dåliga!"

Nöjd 5 år senare!

Som bilhandlare är det alltid lika spännande att få veta vad som hänt med sålda bilar. För en tid sedan ringde den trevlige och gemytlige pensionären Börje Sjöstrand från Örslösa utanför Lidköping och bad oss leta efter en speciell bil till en av sönerna. Han passade samtidigt på att påminna oss om den välvårdade och fina Toyota Avensis som han och hustrun Kristina köpte hos oss för flera år sedan (2015). Det härliga västgötaparet berättade hur nöjda de hela tiden varit med bilen, som numera rullat strax över 29 000 mil utan besvär. Vi bad självklart Börje skicka en bild på fordonet och här ser vi bildbevis på att trotjänaren fortfarande är i familjens ägo. Vi önskar förstås Börje och Kristina Sjöstrand fortsatt lycka till med både bilägandet och allt annat hemma i Lidköping!

Adam: "Affären gick smidigt!"

Hos oss på Bilförmedlingen Laxå spelar det ingen roll om våra kunder köper en dyr eller billig bil. Vi behandlar således samtliga köpare med exakt samma respekt och intresse oavsett prisläge. När den trevlige kommunikatören och äventyraren Adam Lind från Örebro för tillfället sökte ett fordon i budgetsegmentet ville vi därför ge lika god service som alltid. Att den långmilade Volvo V70:n var både välskött och utrustad med dragkrok och motorvärmare gjorde förstås inte saken sämre. Efter bilköpet levererar Adam följande glädjande intryck av sin upplevelse: "Affären gick smidigt. Lennart var tydlig med att fjärrlåset inte fungerade vid visningen, vilket åtgärdades före leverans. Kommunikationen via sms var bra!" Vi tackar Adam Lind för ett trevligt bemötande och önskar lycka till med hans framtida äventyr!

Thomas: "Seriöst och trevligt!"

En onsdagsförmiddag i slutet av september annonserar vi en mycket fin och lågmilad Volvo V70. Samma dag ringer Thomas Sundin från Falun och visar starkt intresse för bilen. Han och familjen behöver nämligen en fullvärdig ersättare till sin Toyota Avensis och tillsammans med kompisen Johan från Lindesberg kommer han därför till oss på eftermiddagen. Efter sedvanlig provkörning och kontroll av bilens funktioner bestämmer sig den trevlige falubon för att köpa den vinröda kombin. Thomas levererar före sin hemfärd dessutom följande uppmuntrande omdöme om sin köpupplevelse hos Bilförmedlingen Laxå: "Ett seriöst och trevligt bemötande. Förståelse för en rad aspekter såväl bilmässigt som socialt!" Vi tackar Thomas Sundin och hans följeslagare Johan för en mycket trevlig bekantskap!

Andreas: "Kändes jätteseriöst!"

En sommardag annonserar vi en fin Volvo V70 med automatlåda och den trevliga 170hk-motorn. Att den dessutom haft samma ägare under nästan 13 år är  förstås också en stor fördel. Det dröjer heller inte länge förrän Andreas & Emma Wahlsten från det vackra Arvika ringer och bokar in en visning samma eftermiddag.

Några timmar senare dyker paret upp tillsammans med de två sönerna och efter varsin provtur bestämmer sig det trevliga värmländska paret för att bilen ska införlivas i familjens övriga vagnspark. Andreas ger därefter följande omdöme om deras köpupplevelse: "Kändes jätteseriöst och bra!".

Vi tackar den härliga Arvikakvartetten för en mycket trevlig bekantskap och hoppas förstås även vårt särskilda mattips om Laxås fina thairestaurang (Thai Hao) blev till lika stor belåtenhet som bilköpet!

Lars: "En seriös känsla!"

En vårkväll ringer den trevlige Lars Halldin från Kumla. Till vardags jobbar han som Area Manager (med ansvar för asfaltering) på ett multinationellt byggföretag. Det visar sig att Lars är på jakt efter en bra förstabil till sonen Albin och hos oss har han hittat en nybesiktad och välutrustad Volvo S70 Blackline. Efter en stunds samtal på telefon kommer far och son samma kväll för att se och provköra fordonet. Dagen efter ringer Lars och säger att de gemensamt bestämt sig för att den fina Volvon ska bli sonens premiärbil. Det passar särskilt bra då Albin snart ska ta studenten och därefter göra sin militärtjänstgöring. Efter avslutad affär får vi även följande fina omdöme: "Blev en ganska snabb affär. Bra bemötande och en seriös känsla!" Vi tackar familjen Halldin för en mycket trevlig bekantskap och önskar förstås Albin stort lycka till med militärlivet!