KUNDER

Kundröster

Jörgen: "Rekommenderas!"

En solig lördagförmiddag får vi ett samtal från  den kungliga huvudstaden. Det är Jörgen Aasa från Stockholm som fått syn på en nybesiktigad och fullservad Volvo V50 i vårt lager. Till vardags arbetar Jörgen som strategisk affärsutvecklare på Scania och är även en av endast 12 personer som lyckats få maximala 160 poäng på högskoleprovet (över 1,5 miljon har försökt). Att köpa bil var däremot enklare för den kvicktänkte stockholmaren: Efter tågresa till Laxå samt sedvanlig genomgång av fordonet kunde Jörgen strax köra de 25 milen hem till huvudstaden. Före hemresan lämnade han även följande fina omdöme: "Tydligt beskriven bil. Kunnig hjälp och svar på alla frågor. Rekommenderas!" Vi tackar Jörgen Aasa för en trevlig bekantskap och önskar lycka till med utvecklingen av bilföretaget Scania!

Thomas: "Nya bilen är kanonfin!"

En varm sommardag ringer fastighetsskötaren Thomas Johansson från Kumla. Han är på jakt efter en välvårdad kombi för allehanda vardagsbehov. Hos oss har han upptäckt en oerhört fin Volvo V70 på endast 9 215 mil och med en bandyvärldsmästare som förste ägare. Under många år har Thomas sålt kameror på Media Markt i Örebro, men den här gången är rollerna ombytta och den forne säljaren får nu agera köpare. Han är nämligen helnöjd med den ljusbruna pärlan och efter en provtur förstärks den känslan. Vi får samtidigt förtroendet att sälja hans gamla bil, en läcker vit Mini Cooper, vilket vi gör dagen därpå. På två dagar har Thomas således gjort dubbla affärer genom oss och skriver: "Mycket trevligt bemötande. Proffsigt utförande av hela affären. Nya bilen är kanonfin!".  Vi tackar Thomas för det fina omdömet och en mycket trevlig bekantskap!

Rörmokare med varmt hjärta!

En vacker junifredag ringer telefonen hos hos oss på Bilförmedlingen Laxå. Det är den trevlige och sociale rörmokaren Hans-Erik Edberger från Fjugesta som hittat en nybesiktigad och fullservad V70 Classic i vårt lager. Bilen är tänkt för en nysvensk barnfamilj i behov av en kombi och Hans-Erik vill gärna vara behjälplig i sökandet efter en sådan. Han reserverar därför bilen och dagen efter kommer han tillsammans med frun och en av döttrarna i familjen för att titta närmare på objektet. Efter provkörning och mer information bestämmer sig barnfamiljen strax för köp och efter sedvanligt pappersarbete kan bilen även levereras. Dottern i familjen får som nybliven körkortsinnehavare äran att köra premiärturen hemåt. Vi tackar både Hans-Erik Edberger och den nysvenska familjen för en riktigt trevlig bekantskap och önskar stort lycka till med vardagslivet hemma i Lekeberg!

Ludwig: "Oerhört välkomnande!"

En solig vårdag ringer telefonen hos oss på Bilförmedlingen Laxå. Det visar sig vara den gladlynte hammarbysupportern Ludwig Drugge från Örebro som är på tråden. Han söker sin första egna bil för pendling till och från jobbet i pappas butik och självklart även till favoritlagets hemmamatcher i Stockholm. Ett par dagar senare kommer därför Ludwig tillsammans med en kompis och pappa Patrik för att kika på en ytterst fin och fullservad Volvo S80 hos oss. Efter sedvanlig inspektion och en provtur är det ingen tvekan om att den fräscha bilen ska bli Ludwigs följeslagare. Han ger dessutom följande utlåtande angående sin köpupplevelse: "Oerhört trevligt och välkomnande. Mycket förstående, ärlig och rak. Köpet gick smidigt och snabbt!" Vi tackar Ludwig för det fina omdömet och önskar honom många härliga fotbollsminnen tillsammans med laget i hans hjärta!

Rikard: "Proffsig inställning!"

En onsdag förmiddag får vi ett samtal från Rikard Andersson i Örebro. Det visar sig att han just nu söker en fräsch och välvårdad bil för arbetspendling och diverse andra vardagsbehov. Hos oss har han sett en riktigt fin Volvo V70 med huvudsakligen en ägare och en del extrautrustning som verkar passa hans och familjens behov perfekt. Rikard bokar därför in en visning följande lördag morgon och tre dagar senare kommer den reslige och jaktintresserade närkingen på avtalad tid. Efter sedvanlig provtur och diverse trevliga samtalsämnen bestämmer sig Rikard för att den silverfärgade Volvon ska bli nästa följeslagare på vägarna. Han hinner före hemfärd även avge följande uppmuntrande omdöme om sitt bilköp: "Positivt bemötande med proffsig inställning. Kändes tryggt och ärligt hela tiden. Fel och brister på min inbytesbil kunde diskuteras öppet. Kul med en riktig Volvo-entusiast!" Vi tackar Rikard för det fina omdömet och hoppas på många nya spännande jaktupplevelser!

Tommy: "Kanonservice!"

En förmiddag ringer en av våra återkommande kunder. Det visar sig vara Tommy Karlsson från Degerfors, som den här gången är på jakt efter en fräsch och välskött andrabil. Eftersom Tommy till vardags jobbar på välkända Outokumpu Stainless behöver han ett pålitligt fordon för att åka fram och tillbaka med till arbetsplatsen. Några dagar senare kan vi lyckligtvis erbjuda honom och hustrun Malin en lika fin Volvo V70 som förra gången. Tillsammans med frun bestämmer sig Tommy efter en kort provtur att den tilltänkta bilen ska bli deras nästa trotjänare. Före de vänder hemåt mot Värmland hinner han dock avge ett uppmuntrande omdöme om deras senaste bilköp: "Ett pålitligt bemötande som landade i en trygg affär. Kanonservice!" Vi tackar det trevliga värmländska paret för det fina betyget och önskar stort lycka till med vardagslivet hemma i Degerfors!

Cherie: "Som att köpa bil av en bekant!"

En morgon kommer ett samtal från en återkommande kund. Det är Kim Taubensee från Sköllersta som den här gången söker en pålitlig bil till systern Cherie i Örebro. Till vardags arbetar Kim som heltidsbrandman i Byrsta medan lillasyster just nu jobbar på ICA Maxi i Kumla. Eftersom Kim redan köpt två bilar hos oss känner vi genast igen honom och ett par timmar senare kommer de för att kika på en välvårdad Volvo S60 som vi inte ens hunnit annonsera. Tycke uppstår genast mellan Cherie och den vinröda pärlan, vilket innebär att familjen den här dagen köper sin tredje bil hos Bilförmedlingen Laxå. Hon lämnar före hemresan till Örebro följande fina omdöme om oss: "Min bror har tidigare köpt två bilar här och han hittade denna pärla till mig. Var superfin och fick genast ett bra intryck. Motorn lät bra och gick supertyst samt välvårdad inuti. Det kändes som ett riktigt tryggt köp! Bemötandet var väldigt bra och det kändes som att jag köpte bilen av en bekant!" Vi tackar Cherie Taubensee för en trevlig bilaffär och önskar henne lycka till med nya bilen och allt annat i framtiden!

Lars-Åke: "Seriöst och ärligt!"

En tisdagsmorgon kommer ett samtal från den trevlige pensionären Lars-Åke Lind i Töreboda. Han är f d bensinstationsföreståndare, men har även under 30 år sålt nyproducerade villor för bl a Myresjöhus i Sverige liksom i länder som Tyskland och Spanien. Efter pensioneringen har Lars-Åke kört motorcykel samt rattat en välvårdad Volvo S60 och har vid det givna tillfället egentligen ingen avsikt att byta bil. När han får syn på en av våra extremt lågmilade fordon på Blocket, en närmast unik S60 med endast 7 000 mil bakom sig, kommer han emellertid på andra tankar. Lars-Åke bokar snabbt in en visning och efter en tur bestämmer sig den forne säljaren för att det vackert Cosmosblåa fordonet ska bli hans näste följeslagare. Efter affären avger han följande fina omdöme om sin upplevelse: "Mycket välvårdad bil och ett seriöst och ärligt bemötande från säljaren Lennart Magnerot, vilket gav en god känsla inför bilköpet!" Vi tackar Lars-Åke för en trevlig bilaffär och att han vårdat sin gamla bil på ett sådant sätt att vi med stolthet kunde byta in den!

"Kändes bra redan från början!"

En solig morgon ringer telefonen hos oss på Bilförmedlingen Laxå. Det visar sig vara den gladlynte pensionären Kjell "Kingen" Eriksson från Nyköping som är på tråden. Han har arbetat som renhållningsarbetare under 30 år och därigenom blivit en mycket omtyckt och välkänd profil i hemstaden. Nu söker den trevlige sörmlänningen emellertid en värdig och fullgod ersättare till sin tidigare Volvo V70, som blivit tvungen att skrotas. Vi kan lyckligtvis erbjuda honom en riktigt välvårdad och lågmilad dito, som vi inte ens hunnit annonsera på Blocket. Kjell blir omedelbart intresserad av bilen och ett par dagar senare åker han tillsammans med en kompis de 17 milen till oss. Efter fullbordad affär och en givande pratstund avger Kjell följande fina omdöme: "Har precis inhandlat en Volvo med vänligt bemötande. Det kändes bra redan från början och som om vi känt varandra länge. Kemin stämde och vårt gemensamma idrottsintresse förenade också!" Vi tackar Kjell Eriksson för en mycket trevlig bilaffär och önskar stort lycka till med pensionärslivet och det stora hockeyintresset hemma i Nyköping!

Karl-Gunnar: "Ärlig och schysst!"

En måndagsmorgon kommer ett samtal från Stråssa - ett par mil norr om Lindesberg. Det är den fyrfaldige hockeypappan Karl-Gunnar Ohlsson och hans sambo, som är på jakt efter en fräsch Volvo V70. På Blocket har han lyckligtvis hittat en bil som tycks passa deras önskemål perfekt. Därför kör Kalle de 12 milen till oss och efter en kort provtur bestämmer sig den trevlige västmanlänningen för köp. Med hjälp av en av sina fyra hockeyspelande söner får han dagen efter hjälp att hämta hem bilen till Stråssa. Före hemfärd ger han (som själv gammal hockeyspelare) en riktigt snygg passning till oss: "Tittade och sökte bil på Blocket. Sökte en Volvo V70 med några år på nacken, men ändå välvårdad. Kom då in på Bilförmedlingen Laxås hemsida. Där fann jag den bil jag sökte och slog till. En trevlig upplevelse att köpa bil av Lennart. Ärlig och schysst med info!" Vi tackar Karl-Gunnar för det fina betyget och önskar samtidigt de fyra sönerna stort lycka till på hockeyrinkarna!

Lennart: "Han höll vad han lovade!"

Den golfintresserade och trevlige pensionären Lennart Nilsson sökte en fräsch andrabil. När han ringer oss visar det sig att bilen han är intresserad av precis blivit såld till ny ägare, men lyckligtvis finns en liknande på väg in i vårt lager. Två dagar senare kommer därför Lennart och kompisen Christer för att kika på bilen, som således inte ens har hunnit annonseras på Blocket. Det dröjer inte många minuter förrän Lennart bestämmer sig för köp och efter sedvanligt pappersarbete styr han snart hemåt igen mot bostaden i Karlskoga. Före hemresan mottar vi följande glädjande omdöme från köparen till denna mycket fina Volvo V70: "Jag fick ett bra intryck vid första kontakten med Bilförmedlingen Laxå. Han höll vad han lovade och ringde på utsatt tid. Bilen jag köpte såg fin och fräsch ut. Till och med min fru, som tog emot ett samtal när inte jag var hemma, sa spontant att han ingav förtroende". Vi tackar såklart Lennart Nilsson (och hans lika trevliga fru) för det fina omdömet och önskar lycka till med golfspelandet och den nya andrabilen!

Mats & Gunilla: "Vi fick bra service!"

När en av familjens bilar behövde ersättas hittade Mats Malmkvist från Stora Mellösa ett intressant objekt hos oss. Därför ringer han en fredagkväll och bokar in en visning redan dagen efter. Till vardags arbetar Mats för övrigt som miljötekniker på Örebro kommun och hans fru Gunilla är för närvarande anställd som diabetessköterska i Odensbacken. Nu handlade det dock om att snabbt finna en praktisk kombi för parets varierande vardagsbehov och vi var självklart glada att kunna hjälpa till. Efter sedvanligt upprättande av köpeavtal och ägarbyte levererar Mats och Gunilla följande fina omdöme om oss och den nyinköpta bilen: "Vi hittade en annons på en bil som såg fin ut och passade vår prisklass. Bilen förmedlades av Bilförmedlingen Laxå. Allt stämde så vi slog till direkt och köpte den. Vi fick bra service och alla papper ordnades direkt!" Vi tackar Mats och Gunilla Malmkvist för det positiva omdömet och en mycket trevlig bilaffär!

Kan någon slå Jounis rekord?

Jouni Piirainen är taxi- och busschaufför i det vackra och nordliga Haparanda. Han bestämde sig en strålande vinterdag för att resa till oss när han hittade vad han länge sökt: En pedantskött och fullservad Volvo med lite mil på mätaren samt utrustad med dragkrok och motorvärmare. Hemma i Norrland hade han självklart tittat på många liknande objekt, men det var mest långmilare som erbjöds på bilmarknaden. Via flyg och tåg avverkar Jouni därför de 113 milen ner till oss på sydligare breddgrader. Dagen efter avresan anländer han till Laxå där vi självklart hämtar upp honom på stationen. Eftersom Jouni gillar bilen fullbordar han köpet och genomför därefter tålmodigt sin långa hemresa till Haparanda, som totalt tar 14 timmar i anspråk. Färden hem till Norrbotten går för övrigt alldeles utmärkt rapporterar en nöjd köpare på telefon dagen efter. Jouni Piirainens bilköparresa är därmed inte helt överraskande den längsta hittills (för vår del) med sina mäktiga 226 mil! Den stora frågan är nu förstås: Kan någon annan köpare utmana hans imponerande rekord?

Fotbollsproffset gör tummen upp!

En förmiddag ringer telefonen hos oss på Bilförmedlingen Laxå. Det visar sig vara f d fotbollsproffset Gustav Hellman från Lidköping som är på tråden. Han blev redan som 15-åring ungdomsproffs i Serie A-klubben Udinese i Italien, men spelar numera på nytt sin fotboll hemma i Lidköping och Sverige. Eftersom Gustav är i akut behov av en mindre transportbil för olika ändamål vill han komma och kika på en riktigt fräsch Dacia Dokker Express, som vi precis fått in till försäljning. Efter en kort provtur och lite överläggningar med hustrun bestämmer sig den trevlige västgöten och hans fru strax för att köpa den fina transportbilen. Efter affären ger han dessutom följande mycket uppmuntrande omdöme om oss på Bilförmedlingen Laxå: "Snabb och smidig affär med gott bemötande!" Vi önskar såklart Gustav stort lycka till i framtiden - med både nya bilen och backspelet hemma i Lidköping!

Åke & Elisabet fann vad de sökte!

En fredagsmorgon kommer ett samtal från ett pensionsärspar i Värmland. Det visar sig vara den mångårige taxichauffören Åke Jonaeus från Karlstad som är på jakt efter en ny bil till honom och frun. Han berättar redan på telefon att deras fina Mercedes E-klass 240 för några veckor sedan olyckligtvis blivit påkörd bakifrån, vilket gör att de nu snabbt behöver hitta en fullgod ersättare. Eftersom reparationskostnaden på gamla bilen skulle hamna på nästan 100 000 kronor har försäkringsbolaget nämligen bestämt sig för att lösa in det krockade fordonet. Som tur är har vi på Bilförmedlingen Laxå samtidigt fått in en mycket välvårdad Volvo S60 med endast en ägarfamilj och 12 000 mil på mätaren. Det är denna bil som Åke just fått se på Blocket och som han är särskilt intresserad av att kika närmare på. Efter ytterligare lite information om bilen på telefon bokar därför Åke direkt in en visning vid öppning kl 9 dagen efter. Punktliga på lördagsmorgonen kommer han mycket riktigt tillsammans med sin trevliga fru Elisabet och gillar direkt vad de ser. Efter en liten provtur bestämmer sig det gemytliga värmländska paret strax för köp och efter mindre än en timma kan de på nytt styra hemåt mot det fagra Värmland. Precis före hemfärden hinner de emellertid leverera följande fina omdöme om både oss och nyinköpta bilen: "Mycket fin och välvårdad bil. Väl omhändertagna av säljaren. Får hjälp med pappersarbetet!". Vi tackar Åke och Elisabet Joaneus för de värmande orden - och önskar lycka till med pensionärslivet hemma i Karlstad!

Patrik Stender: "Dottern är toknöjd!"

En annan nöjd kund är Patrik Stender, som är bosatt i Degerfors. Till vardags jobbar han som kvalitetsingenjör på hemorten, men den här dagen gällde ärendet en välvårdad bil till dottern för rimliga pengar. Därför kontaktar han oss på telefon och visar intresse för en mycket snygg Volvo S60 som vi precis har till salu. Efter fullbordad affär får vi strax efteråt följande trevliga och glädjande mail från Patrik: "Dottern är toknöjd över sin Volvo S60 och glad över den mycket fina bilen! Tack för en smidig och bra affär!" Vi tackar Patrik för det fina omdömet - och hälsar förstås till dottern!

Birgitta Tell: "Mycket nöjd med mitt köp!"

En solig sommardag ringer telefonen hos oss på Bilförmedlingen Laxå. I andra änden är den trevliga och glada pensionären Birgitta Tell från Örebro. Hon är på jakt efter en fräsch småbil och på Blocket har hon sett en fin Toyota som vi har till salu. När hon kommer för visning märks det tydligt att hon är van vid att umgås med människor, inte minst som vice förbundsordförande i Hörselskadades Riksförbund. Birgitta tycker direkt om den tilltänkta bilen och en kort tid senare mottar vi även följande uppmuntrande mail från henne: "Jag är glad att jag valde att köpa bil av dig. Du gav ett mycket förtroendefullt intryck och den blåa Toyotan passar mig precis. Premiärturen utföll också den till stor belåtenhet. Jag är alltså mycket nöjd med mitt bilköp både vad gäller bemötande, trovärdighet och med bilen, som säkert kommer att rulla många mil tillsammans med mig!" Vi tackar den härliga senioren Birgitta Tell för det fina betyget och önskar allt gott med den nya Toyotan!

Alfredo Flores: "Ni har bästa bilderna!"

Bilförmedlingen Laxå lägger ner ett noggrant och digert arbete på att skapa annonserna. Vi anser att både text och bilder ska vara väl genomarbetade och samtidigt informativa för våra presumtiva kunder. En person som uppmärksammat vår målsättning är Blocketanvändaren Alfredo Flores från Malmö. En dag damp nämligen följande intressanta mail ner i vår inbox innehållande denna fina hälsning: "En sak vill jag säga: Ni har de bästa bilderna på bilar och jag har kollat många. Bra vinklar. Tack!" Vi vill självklart tacka Alfredo för att han delar med sig av sin skarpsynta och uppmuntrande iakttagelse!

Kajal Hawez: "Tack för en ärlig affär!"

En av alla våra trevliga förmedlingskunder är näringsidkaren Kajal Hawez från Karlskoga. Hon och hennes man Sammy har under många år drivit egen restaurang på olika platser i länet. När hon vill ha hjälp att sälja sin ytterst välvårdade BMW 523 ställer vi självklart upp med vår långa erfarenhet och expertis inom området. Det dröjer heller inte länge förrän hennes tyska premuimvagn finner en ny lycklig ägare och några dagar efter slutfört uppdrag skickar Kajal följande hälsning via e-post: "Tack för en ärlig affär med dig. Kommer rekommendera dig till alla som behöver sälja sin bil!" Bilförmedlingen Laxå önskar Kajal och hennes man Sammy stort lycka till med både näringsverksamheten och allt övrigt i livet!

Angelica: "Mån om sina kunder!"

Bilförmedlingen Laxå har en hel del kunder från olika platser i det vackra Skaraborgs län. En av dem var den mycket trevlige restaurangägaren Tomas Jalonen och hans dotter Angelica från det gemytliga Hjo (se bild). När det behövdes en fräsch och välvårdad Volvo V70 till hennes hästkärra hör pappan av sig efter att ha sett ett intressant objekt hos oss. Dagen efter dyker de punktligt upp för provkörning och blir strax nöjda över vad de ser och upplever. Efter avslutat bilköp skriver Angelica Jalonen från Hjo följande uppmuntrande rader om sin upplevelse: "Smidig affär. Känns seriös och mån om sina kunder." Vi tackar Angelica för det fina omdömet - och önskar stort lycka till med nya bilen och det stora hästintresset hemma i Hjo!

Sören: "Jag är nöjd!"

En i raden av våra många pensionärskunder på företaget var Sören Lindfors, Sköllersta. Han är precis som övriga seniorer mycket betydelsefull och viktig för vår firmas verksamhet och vi uppskattar verkligen denna kundgrupps återkommande besök hos oss. Just den här gången var Sören och hans fru i behov av en välskött kombi och valet föll på en riktigt fin och välvårdad Volvo V70 som vi hade till salu vid tillfället. Efter köpet uttrycker Sören sitt gillande av både oss och bilen med de enkla orden: "Jag är nöjd!" Hur är det man brukar säga i dessa sammanhang? Om kunden är nöjd är vi också nöjda. Vi tackar både Sören och hans fru för en mycket trevlig bilaffär!

Köpa bil - per cykel!

En sommardag ringer en uppenbarligen vältränad bilspekulant från Vretstorp (utanför Hallsberg). Han är intresserad av en lite äldre, men mycket välvårdad, Volvo V70. Eftersom mannen bor ett par mil från vår firma i Laxå utgår vi självklart från att han behöver skjuts av någon kompis eller anhörig för att kika på den tilltänkta bilen. Till vår förvåning berättar han emellertid att han istället ämnar cykla till oss. En kort stund senare har mannen mycket riktigt via mindre vägar avverkat de dryga 20 kilometerna till oss på Bilförmedlingen Laxå. Eftersom kunden är mycket nöjd med bilens funktioner och dess pedantiska skick tvekar han aldrig att även göra fordonet till sin nästa trotjänare. Efter sedvanligt pappersarbete packar han därefter helt sonika in sin cykel i det rymliga bagageutrymmet (se bild) före hemfärden till Vretstorp. Det är som det gamla ordspråket säger: "Alla sätt är bra - utom de dåliga!"

Börje nöjd 5 år senare!

Som bilhandlare är det alltid lika spännande att få veta vad som hänt med sålda bilar. För en tid sedan ringde den trevlige och gemytlige pensionären Börje Sjöstrand från Örslösa utanför Lidköping och bad oss leta efter en speciell bil till en av sönerna. Han passade samtidigt på att påminna om den välvårdade Toyota Avensis som han och hustrun Kristina köpte hos oss för flera år sedan (troligen år 2015). Västgötaparet berättade hur nöjda de varit med bilen, som numera rullat 29 000 mil utan större besvär. Vi bad självklart Börje knäppa en bild på fordonet och här ser vi bildbevis på att trotjänaren fortfarande är i familjens ägo. Vi önskar Börje och Kristina Sjöstrand fortsatt lycka till med både bilägandet och allt annat i livet!

Adam: "Affären gick smidigt!"

Hos oss på Bilförmedlingen Laxå spelar det ingen roll om våra kunder köper en dyr eller billig bil. Vi behandlar således samtliga köpare med exakt samma respekt och intresse oavsett prisläge. När den trevlige kommunikatören och äventyraren Adam Lind från Örebro för tillfället sökte ett fordon i budgetsegmentet ville vi därför ge lika god service som alltid. Att den långmilade Volvo V70:n var både välskött och utrustad med dragkrok och motorvärmare gjorde förstås inte saken sämre. Efter bilköpet levererar Adam följande glädjande intryck av sin upplevelse: "Affären gick smidigt. Lennart var tydlig med att fjärrlåset inte fungerade vid visningen, vilket åtgärdades före leverans. Kommunikationen via sms var bra!" Vi tackar Adam Lind för ett trevligt bemötande och önskar lycka till med hans framtida äventyr!

Bilförmedlingen Laxå

Målarstigen 1, 695 32 Laxå

Swish: 0738 - 50 90 50

Bankgiro: 356 - 7690

Tel 0738 - 50 90 50

Vardag 9 - 20, Lördag 9 - 18

E-post: info@laxabilformedling.se