HISTORIA

Min historia

För tjugo år sedan startade jag mitt första bilföretag med en devis lika enkel som ovanlig: "Strunta i försäljningsvolymer och flashiga lokaler - sälj välvårdade bilar i lugnt tempo!" Långt från städernas stora och stressade bilkedjor blev det småskaliga konceptet snabbt populärt. År 2008 startade jag därför Bilförmedlingen Laxå - några mil söder om Örebro - enligt samma riktlinjer.


Två decennier och hundratals bilkunder senare kan jag garantera att den ursprungliga policyn är densamma: För det första säljer jag enbart noggrant utvalda fordon. För det andra ska varje kund få den tid som verkligen behövs, vilket inte är självklart inom dagens bilhandel. För det tredje avstår jag envist från att hyra eller köpa stora och dyra lokaler - som kunderna i slutändan får betala för. Mina tre enkla principer verkar uppskattas allt mer i en bransch där det mesta annars handlar om de raka motsatserna: Antal sålda bilar, vräkiga showrooms - och snabba pengar! 

Förutom företagsidén skiljer sig även min bakgrund från de flesta i branschen: 25 års arbete inom skola och social sektor har skapat respekt för varje kunds unika behov och förutsättningar. Juridisk kurs på universitsnivå säkerställer dessutom att varje inköp och försäljning följer regelverket. Vill du veta mer om mig och företaget finns en längre intervju på startsidan. Varmt välkommen!

Lennart Magnerot

Bilförmedlingen Laxå